Baklažaanid sidrunigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
5. august 2013, 11:17

Baklažaanid sidruniga

Baklažaanid õlis on just nagu hoidis, aga pikka aega ei säili, aga mõned päevad on neid mõnus külmkapist võtta ja mekkida küll.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 kg Baklažaan
1.2 l Õli
3 tk Sidrun
1 punt Aedtill ja petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
1. Pese baklažaanid, eemalda varreotsad, vala üle soolaveega ja lase 1 tund seista. Kuivata ja lõika 1–2 cm
viiludeks. Prae suures õlikoguses 3–4 minutit kummaltki poolt, kuni viilud on pehmed ja pruunistunud.
2. Pese sidrunid kuuma veega, eemalda koor koos koorealuse valge kihiga ja lõika sidrunid õhukesteks viiludeks.
3. Haki maitseroheline. Pane purki kihiti baklažaanid, sidruniviilud ja hakitud maitseroheline. Raputa igale
baklažaanikihile soola ja pipart. Vala ülejäänud õli peale. Hoia jahedas.
Kogus 1,5 l.