Gluteenivabad retseptid

Suvine ahjusalat lillkapsast 

Triin Sander, 12. august 2013, 02:13
Suvine salat lillkapsastFoto: Eigo Alvik
Mmm..., kujutage nüüd ette, millised lõhnad tulevad ahjus küpsevast lillkapsast... Peale pikka tööpäeva, kui kõht lihtsalt väga tühi, mõjub värske suutäis nagu superroog. 

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Lillkapsas (väike)
1 küünt Küüslauk (koorimata)
2 sl Oliiviõli
1 tl Mesi
2 sl Mustad Kalamata oliivid
1 tl Kappar
2 tl Sinep (teraline)
2 tl Mesi või vahtrasiirup
5 sl Oliiviõli
2 sl Siidriäädikas
1 suur peotäis Sidrunbasiilik
0.25 tk Punane sibul
1 sl Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust

Valmistamine
1. Pese ja tükelda lillkapsas väiksemateks õisikuteks, sega oliiviõliga ja nirista peale mesi või vahtrasiirup. Laota lillkapsas ühtalselt pannile, lisa ka kergelt noaseljaga muljutud koorimata küüslauk. Küpseta 200 kraadi juures umbes 15 minutit, aeg-ajalt segades, et õisikud kõrbema ei läheks. Kerge pruunistumine on normaalne.
2. Samal ajal valmista kaste. Vala kaanega keeratavasse väikesesse purki oliiviõli, mesi, sinep ja siidriäädikas. Maitsesta soola ja pipraga, keera kaas peale ja raputa korralikult läbi.
3. Võta lillkapsas ahjust, aseta serveerimisnõusse, lisa oliivid, kapparid, juust ja viilutatud sibul, nirista üle kastmega ja sega kergelt. Sobib serveerida nii soojalt kui külmalt.