Lambaliha retseptid

Lambalihašašlõkk tkemaliga 

Emil Rutiku, 15. juuli 2013, 02:23
LambalihašašlõkkFoto: Kristjan Lepp

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 5 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
600 g Lambaliha
2 tk Mugulsibul
5 sl Veiniäädikas
50 g Või
Roheline sibul
4 tk Tomat
Sidrun
4 sl Tkemalikaste
14 tk Barbarissimarjad (värsked või kuivatatud)
Aedtill
Petersell
Sool
Must pipar

Valmistamine
Lõika liha pöidlasuurusteks kuubikuteks, pane need portselanist nüusse, lisa sool ja värskelt jahvatatud pipar, peeneks hakitud sibul ja petersell, veiniäädikas või sidrunimahl. Sega hooliklat, lase kaanega kaetult viis tudi jahedas kohas maitsestuda. Kui asutad talleliha, pole äädikat vaja.
Lüki lohatükid varrastele, määri pealt võiga ja küpseta sütel. Pööra vardaid pidevalt. Kui liha on valmis, serveeri see ohtra maitserohelisega, lõika kõrvale värsket tomatit ja sidruniviile. Serveeri tkemalikastmega, too lauale ka barbarissimarjad.