Taimetoidu retseptid

Grilliaja viis marinaadi 

Hele-Mai Alamaa, 22. mai 2013, 11:04
Viis marinaadiFoto: Hele-Mai Alamaa
Omatehtud marinaadid on hulga mahedamad kui poe omad. Ja neil on üks erakordselt hea omadus – liha maitseb suurepäraselt ka külmast peast. Järgmisel päeval paned lõigu võileiva vahele ja võtad tööle kaasa. Luksus. Minu nipp on ka see, et soola-pipra lisan alati alles pärast liha küpsetamist, nii saab palju mahlasem.

Koostisosad
ROHELINE MARINAAD
1 punt Koriander (hakitud)
Petersell
Karulauk
3 sl Oliiviõli
1 tk Sidrun (värskelt pressitud mahl)
1 sl Mesi
SINEPINE KEEFIRIMARINAAD
2 dl Keefir
2 tl Sinep (teraline)
2 tl Dijoni sinep
1 sl Pruun suhkur või mesi
2 sl Oliiviõli
MUSTIKANE MARINAAD
2 dl Mustikad (kahvliga katki pressitud)
4 sl Oliiviõli
1 sl Sidrunimahl
2 sl Pruun suhkur
NAPSUNE MARINAAD
2 dl Punane vein
2 oksa Rosmariin
2 sl Kadakamarjad (uhmris katki hõõrutud)
2 küünt Küüslauk (viilutatud)
4 sl Oliiviõli
1 sl Pruun suhkur
KÄRTS TŠILLINE MARINAAD
2 dl Apelsinimahl (värskelt pressitud)
1 tk Tšilli (hakitud)
3 küünt Küüslauk (viilutatud)
1 sl Mesi
4 sl Oliiviõli
2 sl Sojakaste

Valmistamine
Need marinaadid sobivad kõiksugustele lihadele, kuidas kellelegi meeldib just. Mina kasutasin kana kintsuliha ja sea seljakarbonaadi. Ega siin muud kunsti olegi kui kõik ained omavahel kokku segada. Tunnike võiks ikka
seista, kui aega on, siis üle öö. Enne sütele või grillpannile asetamist kuivata liigne marinaad liha pealt ära, muidu kipub kõrbema. Siis mõned minutid head kuumust mõlemalt poolt, soola, pipart värskelt veskist. Serveerimiseks ohtralt kodumaist rohelist kraami.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee