Senso-bussFoto: Puratos Estonia
Toiduuudised
29. aprill 2013, 11:07

Anna teada oma maitse-eelistustest!

Eestit külastab esmakordselt mobiilne labor Sensobus, mille eesmärk on kaardistada eestimaalaste maitse-eelistusi erinevate toodete suhtes. Buss peatub Tallinnas Ülemiste keskuse ees 3.–6. mail. Uuringut korraldab toiduainetetööstuses tegelev Belgia firma Puratos eesmärgiga pakkuda toiduainete tootjatele nende tööks vahaliku informatsiooni tarbijate eelistuste kohta.

Kuna tarbijate eelistused muutuvad pidevalt ja on sageli kohalikul tasandil erinevad, siis nende eelistuste täpseks kaardistamiseks on Puratos välja töötanud mobiilse labori. Sensobus pakub võimalust teha sensoorsete analüüside kaudu ja kohapeal kindlaks, mida tarbija arvab toote maitsest, lõhnast või tekstuurist. Seega on see kiire ja tõhus viis tarbijate poole pöördumiseks ja väärtusliku informatsiooni kogumiseks.
Ruumikas ja täisvarustusega sensoorne labor võimaldab küsitleda igas vanuses vabatahtlikke huvilisi meeldivas ja mugavas keskkonnas. Sensobus sisaldab kõrgtehnoloogilist kööki „proovitoodete” koheseks valmistamiseks, 6 eraldi proovikabiini ja „koosolekuruumi”, kus vastajad saavad konkreetseid teemasid koos üksikasjalikumalt arutada.
Päevas intervjueeritakse umbes 300 tarbijat, et nende ootustest ja eelistustest paremini aru saada. Uuring võtab aega 5-10 minutit. 
Sensobus reisib regulaarselt Euroopas ringi, et saada rohkem teada tarbijate eelistuste kohta Prantsusmaal, Ühendkuningriigis, Belgias, Madalmaades, Itaalias, Saksamaal, Hispaanias, Poolas ja teistes riikides. Puratos kasutab samasugust meetodit tarbijate arusaamade kogumiseks ka Põhja-Ameerikas ja maailma teistes osades. Sellisel viisil proovib igat toodet ja kiidab selle heaks suur tarbijate kogum, enne kui see tegelikult turule tuuakse.