Kiudainerikkad toidud

Mungoa rohekuuene supp kanaga 

Maru, 15. märts 2013 08:33
Mungoa rohekuuene supp kanagaFoto: Siim Vahur
Selle supi rohelise näo annab munguba, mida muidu harjutud sööma idandina salatites või millest jahvatatud jahust klaasmakarone armastame idamaiste roogade juures. Harvem satub rohelise koorega tegelane supi sisse. Temas on rohkelt tarvilikke aineid, mis märtsis meile vajalikud.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 dl Munguba
Oliiviõli
1 tk Porgand
5 lehte Salvei
1 küüs Küüslauk
10 cm jupp Porrulauk
300 g Kanafilee
1 l Puljong
5 tk Kirsstomat
2 sl Worchestershire´i kaste
Basiilik
Parma juust (riivitud)

Valmistamine
1. Leota mungube 3-4 tundi vees, muidu keevad need hirmus kaua.
2. Haki porru ribadeks ja küüslauk peeneks. Koori porgand ning lõika peenikesteks ribadeks. Kuumuta poti põhjas törts oliiviõli, lisa küüslauk, porru ja salveilehed. Keeruta mõni hetk ning lisa porgandiribad ja leotatud mungoad. Sega veidi ning vala peale lahja puljong. Keeda, kuni mungoad on hamba all kohe-kohe pehmed.
3. Lisa väikesed kanafileetükid, kirsstomatid ning rohkelt värsket maitserohelist. Pane ka soola, pipart ja veidi Worcerstershire’i kastet. Keeda, kuni esimesed mungoad poevad rohelistest keepidest välja. Serveerides lisa pisut riivitud Parma juustu.