Viini lõikedFoto: Jaan Heinmaa
Saksamaa köök
26. veebruar 2013, 08:03

Viini lõiked (šnitsel)

Õhukesi ja pehmeid šnitselid saab vasikaliha kõrval teha ka pehmest veiselihast, kui see hästi läbi kloppida. Äsja pannilt tulnud krõbedas kattes liha koos kuumade keedetud kartulitega viib keele alla.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1.2 kg Vasikaliha
2 tk Muna
3 sl Piim
Riivleib või
2 sl Nisujahu
Või (või rasv)
1 tk Sidrun
6 tk Vürtsikilu
Sool

Valmistamine
Lõigata toorest vasikalihast 6 kuni 12 suurt lõiget. Vasardada mõlemalt poolt läbi, nii et need on hästi õhukesed. Kloppida lahti 2 muna 2 kuni 3 sl piima ja 2 sl soolaga. Kasta lihalõiked segusse, käänata riivleiva või jahu sees. Praadida võis või rasvas helepruuniks. Igale lihatükile asetada sidrunilõik ja puhastatud kilu peale. Lauale anda kartulitega.