Õhukesi ja pehmeid šnitselid saab vasikaliha kõrval teha ka pehmest veiselihast, kui see hästi läbi kloppida. Äsja pannilt tulnud krõbedas kattes liha koos kuumade keedetud kartulitega viib keele alla.
Kogus: kuuele
Koostisosad
1.2 kg Vasikaliha
2 tk Muna
3 sl Piim
Riivleib või
2 sl Nisujahu
Või (või rasv)
1 tk Sidrun
6 tk Vürtsikilu
Sool
Valmistamine
Lõigata toorest vasikalihast 6 kuni 12 suurt lõiget. Vasardada mõlemalt poolt läbi, nii et need on hästi õhukesed. Kloppida lahti 2 muna 2 kuni 3 sl piima ja 2 sl soolaga. Kasta lihalõiked segusse, käänata riivleiva või jahu sees. Praadida võis või rasvas helepruuniks. Igale lihatükile asetada sidrunilõik ja puhastatud kilu peale. Lauale anda kartulitega.
Kommentaarid (0)