Gluteenivabad retseptid

Lambapilaff, natuke terav ja natuke magus 

Pille Enden, 17. jaanuar 2013, 11:27
LambapilaffFoto: Jaan Heinmaa
Kesk-Idast ja Aasiast pärit rooga võib valmistada mitmes variatsioonis. See pilaff on natuke terav ja natuke magus.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
2 tk Sibul
Õli
800 g Lambaliha
3 tk Porgand
4 tk Tomat
1 tk Paprika (roheline)
50 g Rosinad
50 g Aprikoosid (kuivatatud)
4 dl Riis (pikateraline)
8 dl Vesi
1 tk Puljongikuubik (soovi korral)
Must pipar
Sool
Cayenne´i pipar
Petersell

Valmistamine
Prae hakitud sibulat poti põhjas õlis 2–3 minutit, lisa väikesteks kuubikuteks lõigatud liha ja pruunista. Vala juurde porgandikuubikud ja kuumuta ka neid paar minutit. Pane potti veel tükeldatud tomatid, paprika, aprikoosid ning rosinad. Hauta nõrgal kuumusel 10 minutit. Lisa riis, kuumuta segades läbi. Vala juurde vesi
ning murendatud puljongikuubikud. Maitsesta soola ja pipraga. Hauta kaane all 30 minutit. Kui roog muutub liigselt kuivaks, lisa veel vett. Viimistle maitse soola ja pipraga ning lisa pisut Cayenne’i pipart. Raputa peale hakitud peterselli.