Keldrijuurikate supp õuna ja peotäie seemnetegaFoto: Siim Vahur
Kiudainerikkad toidud
17. jaanuar 2013, 10:37

Keldrijuurikate supp õuna ja seemnetega

Keldrisse varutud juurikate aeg on käes! Suvesoojuses kasvanud köögiviljad on abivalmid hamba all maitsvaid suutäisi jagama.

Koostisosad
100 g Pastinaak
200 g Maapirn
100 g Juurseller
1 tk Õun (suur)
100 g Toorjuust
Sool
Must pipar
1 tl Mesi
1 sl Ingverimahl
7 dl Puljong
Õli (praadimiseks)
Kõrvitsaseemned või
Seedermänniseemned
1 küüs Küüslauk
1 sl Või

Valmistamine
Koori ja haki keldrijuurikad ning õun. Kuumuta potis õli ning prae kõigepealt juursellerit mõni minut, lisa pastinaak ja maapirn. Viimasena lisa hakitud õun – parim on magusapoolne ning mahlane õun. Vala peale lahja puljong ja keeda köögiviljad pehmeks. Püreesta supp nuimikseriga, maitsesta soola, pipra ning meega. Riivi tükk ingverit ja pigista mahl supile. Püreesta sisse toorjuust. Rösti kuival pannil kõrvitsa- ja seedermänniseemned. Kui need on omandanud kuldse jume, lisa või, purustatud küüslauguküüs ning näpuotsatäis soola. Tõsta supp taldrikutesse ja puista peale seemned. Kõrvale sobib hästi viil musta leiba.