Küpsetised

Ricotta-tomatipirukad 

Toidutare, 2. oktoober 2012, 05:17
Ricotta-tomatipirukadFoto: Jaan Heinmaa
Krõbeda põhja ja mahlase juustutäidisega pirukad sobivad koos värske salatiga hästi õhtueineks. Ricotta-kohupiima asemel võid kasutada ka kodujuustu ning väikeste pirukate asemel valmistada ühe suurema.

Koostisosad
500 g Lehttainas
2 tk Munakollane
250 g Ricotta
100 g Parmesan (riivitud) v. muu kõva juust
3 tk Tomat
2 spl Oliiviõli
Must pipar
2 spl Tüümian (hakitud)

Valmistamine
Kuumuta ahi 200°C-ni. Rulli lehttainas kergelt jahusel laual laiali ja vormi 10 väiksemat või üks suurem ketas. Vooderda nendega metallist muffinivormi süvendid või 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhi ja servad. Torka kahvliga põhja augud. Täidise tegemiseks sega omavahel ricotta, riivitud parmesan ja munakollased. Tõsta segu tainale, kata viilutatud tomatitega ja piserda üle oliivõliga. Maitsesta musta pipraga. Puista peale hakitud tüümiani. Küpseta ahjus 25-30 minutit.