Vanillikreemi-kausikook virsikutegaFoto: Signe ja Jaanika Anton
Kiudainerikkad toidud
26. november 2012, 13:50

Vanillikreemi-kausikook virsikutega

Selles kausikoogis saavad kokku siidine ja luksuslik vanilli- jogurtikreem, hapukad ja mahlased virsikud ning krõbedad küpsised. Kausikoogi suureks eeliseks on valmistamiseks kuluv suhteliselt lühike aeg, samuti ei nõua kook küpsetamist. Kausikooki võib valmistada ükskõik millisesse suuremasse kaussi, aga serveerida on kaunim läbipaistvast kausist. Kausikook on samuti mõnus võimalus üllatada ootamatuid külalisi.

Koostisosad
VANILLIKREEM
4 tk Munakollane
4 spl Hele Muscovado suhkur
4 dl Piim
4 spl Nisujahu
75 g Või
2 tl Vanilliekstrakt
800 g Maitsestamata jogurt (paksema konsistentsiga)
Suhkur
KOOK
340 g (2 pakki) Küpsised
6 tk Virsik (värske või kompotist)

Valmistamine
1. Vanillikreemi valmistamiseks vahusta munakollased suhkruga heledaks vahuks ning sega juurde 4-5 sl piima ja jahu. Kuumuta ülejäänud piim keemiseni ja lisa segades munavahu hulka. Vala segu tagasi potti ja kuumuta tasasel tulel pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta kreem tulelt, klopi hulka või ja vanilliekstrakt ning jahuta kreem kiiresti.
2. Jahtunud kreemi hulka klopi jogurt ja vajadusel lisa ka suhkrut maitse järgi.
3. Pese ja viiluta virsikud sektoriteks, murra küpsised väiksemateks tükkideks. Pane kausi põhja pooled tükeldatud küpsised ja kata kreemikihiga ning lao kreemile virsikusektorid. Seejärel kata virsikud taas õhukese kreemikihiga ja puista peale ülejäänud küpsised. Kata viimase osaga kreemist ja kaunista virsikutega. 4. Soovitav on lasta koogil paar tundi enne serveerimist jahedas seista, siis on see maitsvam.
Vanillikreemi-kausikook virsikutega