Eesti köök

Köömnekarask 

Hele-Mai Alamaa, 5. november 2012, 06:34
KöömenkaraskFoto: Hele-Mai Alamaa
Karaskitükk on parim soojalt. Hiljem kõlbab aga hästi ka röstida.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Muna (suur)
1 tl Sool
3 dl Odrajahu
1.5 dl Nisujahu
0.5 tl Söögisooda
3 dl Keefir
2 tl Köömen
2 spl Õli

Valmistamine
Klopi muna soolaga lahti. Lisa köömned ja soodaga segatud jahu, keefir ja lõpuks õli. Küpseta eelnevalt soojendatud ahjus 200 kraadi juures 40–45 minutit. Mina kasutasin väikeseid muffinivorme. Suurepäraselt sobivad ka keeksi-, piruka- või lahtikäivad koogivormid. Serveeri soojalt taluvõi, mee või moosiga.