Gluteenivabad retseptid

Lambapilaff malmpotist 

Lia Virkus, 29. november 2012, 07:35
LambapilaffFoto: Jaan Heinmaa
Usbekipärane pilaff tuleb kõige maitsvam, küpsedes ahjus malmpotis. Siinsetest kogustest saab rooga just nii palju, et võib ka sõbrad-tuttavad külla kutsuda. Kui suurt malmpotti pole, võib teha pilaffi pool kogust.

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Lambaliha või
1 kg Talleliha
1 kg Riis
4 tk Sibul (suur)
4 - 5 tk Porgand
2 - 3 pead Küüslauk
200 g Rosinad (soovi korral)
Sool
Must pipar
Rapsiõli

Valmistamine
Puhasta ja tükelda sibulad ja küüslaugud, prae pannil õlis klaasjaks. Puhasta ja tükelda ka porgandid, lisa pannile ning prae läbi. Lõika liha kuubikuteks, pruunista eraldi pannil õlis ning maitsesta soola-pipraga. Lao kõik ained kihiti suurde malmpotti. Pane põhja veidi õli ja lihatükid, siis õhukese kihina pool riisist ning pool porgandi-sibulaküüslaugusegust. Puista soovi korral peale kiht rosinaid ja lisa ülejäänud sibula-porgandi-küüslaugusegu. Viimaks pane ülejäänud riis ja kalla peale nii palju vett, et kõik on kaetud. NB! Ära sega! Küpseta ahjus 160° juures kaane all 2–3 tundi. Piilu vahel, ega roog põhja kõrbe. Tavaliselt malmist ahjupotis väiksel kuumusel küpsetades seda küll ei juhtu.