Põldmarjadega tarretisekookFoto: Siim Vahur
Küpsetised
13. august 2012, 07:50

Põldmarjadega tarretisekook

Põldmarjad kumavad augusti keskel oma okkalistel väänlevatel okstel kui mustad teemandid. Nende hapukasjõuline magusus on mind ära võlunud. See kook aga ei vaja korrakski ahjukuuma – mõnusaim leitsakulisel augustiõhtul.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min
+ 5-6 tundi tarretumiseks

Koostisosad
160 g Küpsised (aplesini)
100 g Või
400 g Kohupiimapasta
200 g Sulatatud juust (Merevaik)
2 dl Rõõsk koor 35%line
1 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Sidrun (riivitud koor)
5 lehte Želatiin
4 spl Vesi (keevkuum)
Põldmari
4 spl Metsmaasikatarretis (Mikaado)
6 spl Vesi (keevkuum)

Valmistamine
Purusta küpsised peeneks puruks ning sulata või. Sega nad omavahel ning suru ühtlaselt küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Tõsta põhi külmikusse tahenema.Vispelda omavahel Merevaik, kohupiimapasta, suhkrud, riivitud sidrunikoor ning viimasena sega hulka vahustatud vahukoor. Suru paar peotäit põldmarju kahvliga puruks ning sega täidisemassi. Kui põldmarjad on sel suvel hapumat seltsi, siis lisa vajadusel suhkrut.Paisuta želatiinilehed külma veega. Viie minuti pärast kurna ning ehmata keevkuuma veega. Sulata korralikult ning sega õrnalt sügavroosasse täidisesse. Vala kogu mass vormi ning tõsta külmikusse tagasi.Mõne tunni möödumise järel on koogi pealmine kiht niipalju tahenenud, et kannatab peale laduda ilusa põldmarjateki. Et marjad koogiviilu lõikamisel pealt plehku ei paneks, selleks paisuta taas paar želatiinilehte ning sulata sobiva keevkuuma mahlaga. Lase pisut jahtuda ning vala koogile. Või kasuta juba valmis tarretisepulbrit. Tõsta kook uuesti külma ning lase lõpuni tarretuda.Kogus 8 tükki.