Grillitud köögiviljadega täidetud sai
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
450 g (1 tk) Batoonsai
2 tk Paprika (punane)
2 tk Paprika (kollane)
6 spl Oliiviõli
1 tk Baklažaan
1 tk Suvikõrvits
1 - 2 tk Punane sibul
2 spl Pesto (roheline)
75 g Juust (viilutatud)
Basiilik (värske)
Sool
Must pipar
Valmistamine
Poolita paprikad ja eemalda seemned. Pane küpsetusplaadile, lõikepool allpool, piserda 2 sl oliiviõliga ja rösti 220-kraadises ahjus 20 minutit. Lase kausis toidukile all jahtuda. Seejärel koori, maitsesta soola ja pipraga. Ka kooritud baklažaanid lõika pikuti õhukesteks viiludeks. Viiluta suvikõrvitsad, lao ahjuplaadile, piserda ülejäänud oliiviõliga ja küpseta ahjus: 8–9 minutit ühelt poolt ja teiselt poolt sama kaua. Tõsta ahjust ja raputa peale soola ning pipart. Lõika batoon pikuti pooleks ja uurista sisu välja. Laota köögiviljad kihiti saiasse. Iga kihi vahele pane pestot, õhukesi sibula- ja juustuviile ning basiilikulehti. Pane teine saiapool peale, mässi tihedalt toidukilesse, aseta saiale raskus, näiteks lõikelaud ja jäta ööks külmkappi.
Kommentaarid (0)