Kanasupp ürdiklimpidegaFoto: Jaan Heinmaa
Epp Mihkels 24. jaanuar 2012 06:32
Värsked ürdid sobivad klimbitainasse ideaalselt.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 tk Kanakoib (koos kintsuosaga)
1.5 l Vesi
1.5 tl Sool
1 tk Loorber
5 tera Must pipar
5 tk Kartul
2 tk Porgand
Türgi oad
ÜRDIKLIMBID
1.5 dl Puljong
1 tk Muna
1 tl Aedtill (kuivatatud)
1 tl Petersell (kuivatatud)
1 tl Peterselli-küüslaugusegu (persillade)
2.5 - 3 dl Nisujahu
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
Maitseroheline

Valmistamine
Pane kanakoib külma veega keema, riisu tekkiv vaht ja maitsesta siis leem soola ja pipraga. Lase puljongilt vaikselt keeda, kuni liha on küps. Tõsta seejärel kanakoib leemest, kurna puljong teise potti ja maitsesta loorberiga. Tõsta seejärel sealt 1,5 dl puljongit eraldi kaussi klimbitaina jaoks jahtuma.
Tükelda porgand ja kartul kuubikuteks ning oad juppideks. Lase puljongil uuesti keema tõusta ja lisa sinna porgand, paari minuti pärast kartul ja viimasena oad.
Valmista klimbitainas. Klopi muna puljogisse lahti ja lisa kõik maitseained. Seejärel klopi kahvli abil hulka ka jahu, nii et saaksid parajalt paksu taina.
Kui kartul on valmimas, alusta klimpide supi sisse panekut. Võta teelusikas, kasta see korraks keeva supi sisse, võta siis lusikaga tükike tainast ja kasta supisse. Vormi nii kogu tainas klimpideks. Lase supil keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud. Lisa supile hakitud kanaliha ja kontrolli maitsestust. Puista supp üle maitserohelisega ja serveeri.