Jaapani köök

Põdra-tataki viinamarjakompotiga 

Andrus Laaniste, 28. november 2011, 06:06
Põdra-tataki viinamarjakompotigaFoto: Vein ja toit
Kui põdrafileed mitu tundi hautada, on maitse hästi jõuline ja rammus. Tataki on aga hoopis kärmelt ja korraks kuumas praetud õrn filee, mis maitseb palju õrnemalt. Magus-hapu karamelline viinamari teeb liha veelgi kergemaks.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Põdraliha (filee)
Must pipar
Sool
Kardemon
15 tk Viinamarjad
2 - 3 spl Suhkur
1 dl Punane vein
Mangoldilehed (kaunistamiseks)

Valmistamine
Puhasta põdrafilee kelmetest, rulli purustatud mustas pipras ja pruunista tulisel pliidiraual kiiresti mõlemalt poolt. Keera kilesse ja sügavkülmuta. Tahenenud fileest lõika õhukesed viilud ja puista peale gurmeesoolakristalle. Viinamarjad poolita ja eemalda kivid. Sulata pannil suhkur ja kuumuta viinamarju tulises suhkrus, lisades veidi punast veini, kardemoni ja soola. Kaunista peedilehtedega.