Frititud sibularõngad õlletainas
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
3 tundi taina käimiseks + roa valmistamiseks 20 minutit
Koostisosad
4 tk Salatisibul (suur)
ÕLLETAINAS
2.5 dl Nisujahu
2.5 dl Õlu (hele)
3 spl Suhkur
2 tl Sool
KEETMISEKS
1 l Rapsiõli
SIBULATE ÜLESÕELUMISEKS
Nisujahu
Valmistamine
Mikserda jahu õllega ühtlaseks ja hoia kinnikaetult toatemperatuuril vähemalt 3 tundi. Enne taina kasutamist lisa sool ja suhkur. Lõika sibulad 5 mm paksusteks viiludeks ja lahuta need rõngasteks.
Kuumuta õli vähemalt 5 cm kõrguse servaga paksupõhjalises keedunõus 180 kraadini. Sõelu sibularõngastele taina parema nakkumisehuvides veidi jahu. Kasta rõngad pika puutiku otsas ühekaupa tainasse, lase üleliigsel tainal kaussi tagasi valguda ja tõsta sibularõngad kuuma õli sisse. Küpseta helepruuniks ja tõsta paksule köögipaberikihile nõrguma.
Kommentaarid (0)