Magus-terav Hiina lihapadaFoto: Jaan Heinmaa
Lõunasöögi retseptid
23. november 2011, 06:41

Magus-terav Hiina lihapada

See pajaroog muutub kiiresti paljude lemmikuks. Serveeri pajarooga koos jasmiiniriisi ja hakitud värskete ürtidega.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
400 g Seafilee
1 tk Paprika
1 tk Tšilli
227 g Ananassikonserv (1 väike purk)
0.5 tk Porrulauk
1 - 2 spl Õli
KASTE
1 küüs Küüslauk
1 tl Seesamiõli
Fariinsuhkur või
1 spl Demerara suhkur
2 spl Sojakaste
2 spl Ketšup
2 spl Ananassimahl
2 spl Vesi
1 spl Ingver (riivitud)
1 spl Veiniäädikas
1 spl Maisitärklis

Valmistamine
Lõika liha tükkideks. Puhasta ja lõika ka paprika tükkideks. Eemalda tšilllist seemned ja haki peeneks. Nõruta ananass ja jäta mahl alles. Lõika porru ribadeks.Kuumuta pannil õli ja pruunista selles liha, lisa paprika, porruribad ja tšilli. Tõsta pliidilt ja lisa ananassitükid.Haki küüslauk. Kuumuta kastruli põhjas seesamiõli ja hauta küüslauku madalal kuumusel 30 sekundit. Tõsta pliidilt, sega hulka ülejäänud kastmeained, sega ühtlaseks ja lisa lihasegule. Hauta nüüd pajarooga madalal kuumusel kümmekond minutit või seni, kuni liha on pehme ja maitsed kokkusulanud.