Kasutajate retseptid

Keefiri-vahukoore tarretisetort 

Toidutare, 21. jaanuar 2007, 15:53

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
Põhi: 200 g Digestive küpsiseid
75 g sulatatud võid
vett
Tarretis:3 sl lahjendatud sidrunimahla
6 tl želatiini
2 dl fariinsuhkrut
2 tl vanillsuhkrut
4 dl (bio)keefiri
1 pk 35% vahukoort
Pinnale: 2 väikest purki (aprikoosi)kompotti
6 tl želatiini
1 dl 35% vahukoort
0,5 tl vanillsuhkrut
sidrunmelissi

Valmistamine
Pudenda küpsised, pihusta neile veidi vett ja sega siis sulatatud võiga. Suru saadud segu ühtlase kihina 26 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi küpsetuspaberiga kaetud põhjale. Tarretise jaoks pane želatiin paisuma veega 1:1 lahjendatud sidrunimahlasse ja sulata siis kuumas veevannis. Lahusta fariinsuhkur ja vanillsuhkur keefiris. Vahusta koor tugevaks vahuks ja sega keefiriga. Viimasena sega ettevaatlikult juurde leige želatiinilahus ja kalla segu vormi, kata kinni ja pane külma. Pane külma ka kompotipurgid. Järgmisel päeval paisuta želatiinipulber 1 dl kompotivedelikuga ja sulata kuumas veevannis. Püreeri aprikoosid koos ülejäänud vedelikuga, lisa veidi jahtunud želatiinilahus ja kalla kohe tarretise peale. Kaunista lõplikult tardunud kiht vahukooretupsude ja melissiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee