Kõrvitsa-šokolaadikookFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetised
24. oktoober 2011, 06:07

Kõrvitsa-šokolaadikook

Mõnusa teekõrvase koogi võid küpsetada ka keeksivormis, kuid siis pikeneb küpsemisaeg. Proovi küpsust tikuga: kui koogi keskele torgatud tikk jääb puhtaks, on kook valmis. Šokolaadi hakkimise asemel on mugavam kasutada küpsetamiseks mõeldud valmis šokolaadihelbeid või graanuleid.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Ettevalmistus 40 min + ahjus 70 min

Koostisosad
6 dl Jahu
4 dl Suhkur
1.5 dl Fariinsuhkur
1 tl Kaneel (jahvatatud)
0.5 tl Ingver (kuivatud, jahvatatud)
Nelk (jahvatatud)
1 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
1.5 tl Küpsetuspulber
1.5 tl Söögisooda
0.5 tl Sool
170 g Šokolaad
700 g Kõrvits
1.5 dl Või (sulatatud)
6 tk Muna

Valmistamine
Koori kõrvits ja tükelda väiksemaks. Keeda vees pehmeks ja püreeri. Sega suures kausis 5 dl jahu, suhkrud, vürtsid, küpsetuspulber, sooda ja sool. Sega 1 dl jahu hakitud šokolaadiga. Teises kausis sega kõrvitsapüree, sulatatud või ja lahtiklopitud munad. Vala jahusegusse ja sega ühtlaseks. Lisa tainasse šokolaadi-jahusegu. Vala tainas 25 cm vormi. Küpseta 60–70 minutit 180-kraadises ahjus. Proovi küpsust tikuga. Jahuta 15 minutit vormis, siis kummuta välja ja jahuta veel 30 minutit.Kogus 18 tükki.