Kalatoitude retseptid

Kreemjad lõhe-kartulipakikesed 

Anjum Anand, 27. september 2011, 05:33
Kreemjad lõhe-kartulipakikesedFoto: Lisa Linder
Klassikaline kombinatsioon lõhest, kartulist ja tillist, isaks mõned aed-mustköömned, mis sobivad kalaga oivaliselt.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
300 g Kartul
50 g Rohelised oad
1.5 tl Õli või selitatud või
1.4 tl Aed-mustköömen
2 tk Šalottsibul (kooritud ja viilutatud)
1 küüs Küüslauk (kooritud ja muljutud)
2 tk Lõhefilee
Vesikress
KASTE
2 spl Oliiviõli
1.5 spl Majonees
1 tl Sidrunimahl
7 g Aedtill (peenestatud)
Sool
Must pipar

Valmistamine
Eelkuumuta ahi 180 kraadini.
Poolita kartulid, keeda pehmenemiseni ja tõsta postist välja. Blanšeeri ube 1-2 minutit (hoia keevas vees 1-2 minuit ja vala siis külma veega kiiresti üle).
Kuumuta õli väikeses kõrbemiskindlas kastrulis ja lisa aed-mustköömned. Kui need on 15 sekundit särisenud, lisa šalottsibul ja küüslauk. Küpseta 6-7 minutit madalal kuumusel pehmeks ja servadest pruunikaks. Eemdala küüslauk.
Vahepeal sega kokku kastme koostisosad, lisa 2 tl vett ja maitsesta.
Sega oad, kartulid ja sibulad kastmega kokku. Lõika välja 2 tükki küpsetuspaberit või fooliumit (umbes 30 cm ruudud). Jaga köögiviljad pooleks ja aseta kuhjakesed kummagi paberi keskele. Maitsesta kala ja aseta köögiviljadele, nahaga külg ülespoole. Voldi paberiservad kokku, nii et köögiviljad oleksid paberiga tihedasti ümbritsetud. Aseta pakikesed ahjuplaadile ja küpseta 14-16 minutit. Kontrolli, kas kala on küps: kui mitte, pane pakid mõneks ajaks ahju tagasi.
Eemalda kalalt nahk, kaunista vesikressiga ja serveeri koos sidrunise kastmega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee