Koostisosad
175 g Tšilli (punased kaunad)
250 g Paprika (punased)
150 g Küüslauk
25 g Aedtill
200 g Kreeka pähkel
3 spl Hmeli-suneli maitseainesegu
Sool
Suhkur
Valmistamine
Puhasta paprika ja tšilli seemnetest, koori küüslauguküüned. Aja tšilli, paprika, küüslauk ja till kaks korda läbi hakklihamasina. Esimene kord keskmise jämedusega ja teine kord hästi peenest sõelast. Lisa jahvatatud kreeka pähklid ja maitseained. Sega ühtlaseks massiks ja tõsta purki. Lase külmikus kastmel ööpäev tõmmata ja kasuta nädala jooksul ära.
Kui soovid kastet hoidistada, steriliseeri purgid ja purgikaaned keevas vees. Täida seejärel purgid adžikaga. Aseta purgid potti, täida pott veega nii, et purgid oleksid kaelani vees. Kuumuta vesi keemiseni ja keeda vaiksel kuumusel hoidiseid 10 minutit. Kaaneta kohe.
Kogus 5 dl.
NIPP: Külmuta adžikat väikeste portsjonitena sügavkülmikus.
HEA TEADA: Hmeli-suneli sisaldab koriandrit, tilli, basiilikut, loorberilehti, majoraani, peterselli, safranit, musta pipart, sellerit, tüümiani, iisopit, münti ja tšillit. Kui valmissegu saada ei õnnestu, võib nimetatud maitseaineid oma eelistuse järgi maitsestamiseks kasutada.
Kommentaarid (0)