Hispaania köök

Vorsti-kartulisuupiste Hispaania moodi 

Maire Suitsu, 20. oktoober 2011, 06:16
Vorsti-kartulisuupiste Hispaania moodiFoto: Jaan Heinmaa
Oleme seni harjunud tortiljaks pidama Mehhikost pärinevat õhukest lameleiba, kuid Hispaanias tortiljat tellides serveeritakse meile hoopiski mitmesuguseid lisandeid sisaldavat munarooga.

Koostisosad
100 g Salaami või chorizo
2 spl Õli
5 tk Kartul (keedetud)
Sibulapulber
1 küüs Küüslauk (peeneks hakitud)
Must pipar
Sool
6 tk Muna
1 dl Piim

Valmistamine
Lõika vorst peeneks ja prae kuumas õlis kiiresti pruuniks. Lisa kangikesteks lõigatud kartul, küüslauk ja maitseained ning kuumuta segades mõned minutid. Klopi munad lahti, lisa piim ja sool. Kalla pannile teiste ainete peale ja küpseta madalal kuumusel, kuni munasegu hüübib ja alumine külg pruunistub. Keera kook suure taldriku või kaane abil ringi, lisa pannile veidi õli ja lase ka teisel küljel pruunistuda. Libista kook suurele vaagnale ja kata küpsetuspaberiga. Aseta peale lame vaagen või ümmargune lõikelaud ja lase jahtuda. Hoia kinnikaetult külmkapis. Serveerimisel lõika kook väikesteks ruudukujulisteks tükkideks ja varusta iga tükike kokteilitikuga. Vorsti-kartulivormi võid serveerida ka soojalt.