Linnuliha retseptid

Krõbekana ja krõbeliha 

Hele-Mai Alamaa, 25. aprill 2011 07:07
Krõbekana ja krõbelihaFoto: Hele-Mai Alamaa
Millegipärast on minu lapsed aru saanud, küll ekslikult, et paneeritud kana on spetsiaalselt neile välja töötatud retsept. Ja nii nad seda kutsuvadki: kuulus krõbekana. Sest ei tea miks, aga liha nad muidu kohe üldse ei armasta. Kavalus appi ja liha saia sisse peitu. Ikka parem kui mitte midagi.

Kogus: kolmele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk Kanafilee (suurem)
3 viilu Seavälisfilee
2 viilu Sepik (kõvaks läinud)
1 tk Muna
Sool
Pipar
1 tk Sidrun (kui on soovi)
Õli (praadimiseks)

Valmistamine
Lõika kanafilee risti kolmeks õhukeseks lõiguks, sealiha võiks läbi kile natuke õhemaks vasaradada. Riivi sepik, mina teen seda blenderiga. Ära kasuta poes müüdavat riivsaia, vahe on tõesti tuntav. Klopi muna lahti. Aja õli pannil kuumaks, kasta fileed kõigepealt munasegusse, siis riivsaia ning prae mõlemalt poolt kuldseks. Maitsesta otse veskist värske pipra ja soolaga, pigista sidrunitki, kui lapsukesed nõus on.
Kõrvale miskit värvilist. Ära väsi proovimast, lapsed saavad vähemalt teada, milline porgand välja näeb. Ja ükspäev, kui oled lootuse juba ammu kaotanud, võibolla ka söövad seda.