Kakaobeseerull ricotta-puuviljatäidisegaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
1. aprill 2011, 11:02

Kakaobeseerull ricotta-puuviljatäidisega

Budapestirulli tume ja ka mõnevõrra lahjem variant, kuna täidises on vahukoor asendatud kohupiimaga.

Koostisosad
50 g Metsapähkel (purustatud)
6 tk Munavalge
3 dl Suhkur
1 dl Jahu
2 spl Kakao (naturaalne pulber)
TÄIDIS
400 g Virsiku-, mandariini- või aprikoosikompott
300 g Ricotta
3 spl Rõõsk koor (35%-line)
2 tl Suhkur
Vanill- või vanilliinsuhkur
KAUNISTAMISEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
1. Haki pähklid lõikelaula suure kokanoaga peeneks. Mikserda munavalged tugevaks vahuks. Lisa edasi mikserdades vähehaaval suhkur. Lõpeta vahustamine, kui vaht on veel niiske ja läikiv. Sega omavahel peenestatud pähklid, jahu ja kakao. Puista jahusegu vahule ja tõsta ettevaatlikult segamini. Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ahju keskmisel siinil 175-kraadi juures 15-20 minutit.
2. Kummuta plaat lauale pandud küpsetuspaberile ja eemalda eelmine paber. Rulli biskviit pikemast servast alates kokku ja jäta jahtuma.
3. Täidiseks nõruta puuviljad sõelal. Suru ricotta läbi sõela ja mikserda kohevaks koos rõõsa koore ja suhkruga. Sega juurde väikesteks tükkideks lõigatud komoptipuuvili. Jaga täidis ühtlaselt jahtunud põhjale ja rulli pikemast servast alates uuesti kokku. Paki kook paberisse ja tõsta külmkappi tunniks-kaheks tõmbuma. Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.