Punane pestoFoto: Jaan Heinmaa
Itaalia köök
10. detsember 2009, 15:23

Punane pesto

Maailmakuulus Itaalia külmkaste, mille nimetus tuleneb itaaliakeelsest sõnast pestare ehk (uhmris) purustama. Punase pesto peamiseks koostisosaks on päikesekuivatatud tomatid.

Kogus: ühele

Koostisosad
300 g Päikesekuivatatud tomatid
5 küünt küüslauk
120 g piinia- või seedriseemned
150 g Riivitud parmesani v. muud kõvat juustu
5 dl oliiviõli
sool, must pipar

Valmistamine
Lõika küüslauk noaga tillukesteks tükkideks. Pane kõik ained peale juustu. köögikombaini või kannmikserisse ning sega ühtlaseks. Lisa juust käsitsi segades.Lase enne tarvitamist veidi maitsestuda, säilita külmas.Säilita pestot külmas ning õhukindlalt suletuna.