Seene-kartuliroog sulatatud juustugaFoto: Jaan Heinmaa
Õhtusöögi retseptid
20. september 2010, 08:40

Seene-kartuliroog sulatatud juustuga

Kui valmistad roa äsja korjatud metsaseentest, maitseb see suurepäraselt ka niisama, ilma lihata. Talvel võid sama toitu teha poest ostetud šampinjonide või austerservikutega, lisades singi- või peekoniribasid.

Kogus: neljale

Koostisosad
10 tk Kartul
1 tk lihapuljongikuubik
4 dl Vesi
0.5 l puhastatud seeni (nt puravikke, kuuseriisikaid, kukeseeni)
2 küünt Küüslauk
200 g Sulatatud juust
2 sl Või
SERVEERIMISEKS
hakitud petersellilehti

Valmistamine
Valmista puljongikuubikust ja veest leem. Koori kartulid ja lõika väikesteks tükkideks, pane kuuma puljongisse. Lase madalal kuumusel keema tõusta ning keeda 10–15 minutit. Samal ajal haki seened ja küüslauk. Pruunista neid pannil võis või margariinis, kuni vedelik aurustub, ja kalla kartulite juurde. Lisa noaotsaga juustutükikesi ning hauta, kuni juust sulab ja toit pakseneb. Kaunista roog peterselliga, serveeri kõrvale musta leiba.