Kasutajate retseptid

Kataloonia creme brulee 

Toidutare, 5. november 2005 15:28

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
Kataloonia creme brulee
6 portsjonit
apelsini koor, riivitud
6 munakollast
6 dl piima
120 g suhkrut
1-2 spl maisi või kartulitärklist
ekstra kristallsuhkrut karamelliseerimiseks

Valmistamine
Riivi apelsini küljest peene riiviga koor. Pane koos 5 dl piimaga potti ja kuumuta kuni vahetu keemiseni. Jahuta. Sega suhkur munakollastega kergeks vahuks. Lahusta tärklis järelejäänud piimakogusega ja sega see munakollase-suhkruvahu hulka. Nüüd ühenda omavahel jahtunud piima-apelsinikoore keedus ja muna-suhkru segu. Klopi korra läbi ja jaota kogus küpsetuskindlatesse &#034rameikinitesse&#034 (konkreetsed magustoidu nõud). Pane ahju ja küpseta 125 kraadi juures 30-40 minutit. Jahuta 3-4 tundi. Enne sööma asumist puista magustoidu peale suhkur, lase valguda üle magustoidu ühtlaselt ja leeklambi abil kõrveta suhkur karamelliks. Järelejäänud riivitud apelsinid fileeri ja lisa magustoidule. Söö külmalt.