Laisa küpsetaja soodaleibFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
21. mai 2009, 09:37

Laisa küpsetaja soodaleib

Retsept pärineb Iirimaalt ja sobib ka laisale küpsetajale, kuna tegu pole pärmitainaga. Mõnus pala pühapäevahommikuks.

Koostisosad
1.5 dl Kaerakliid
5 dl nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Söögisooda
1 tl Sool
3.5 dl hapupiim või maitsestamata jogurt
(või rõõsk ja hapupiim pooleks)

Valmistamine
1. Sega kaerakliid, jahu, küpsetuspulber, sooda ja sool. Tee jahusegu keskele süvend ning vala sinna vedelik, sega ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa veel veidi jahu. Vormi tainast ümmargune päts ning tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (või pane piklikku keeksivormi).
2. Kaunistuseks lõika leiva pinnale peene noaga ristikesed. Küpseta ahju alumisel siinil 200° juures 30–40 minutit ning tõsta restile jahtuma.
3. Kogustest valmib 1 päts.