Lõhevardad porrulaugugaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
13. mai 2009, 05:58

Lõhevardad porrulauguga

Ingverit, fariinsuhkrut ja sidrunimahla sisaldav marinaad jätab kalale kergelt magusa maitse.

Kogus: neljale

Koostisosad
500 g lõhefilee
2 tk Porrulauk
MARINAAD
1 sl Õli
0.5 tk sidrunist pressitud mahl
0.5 sl Fariinsuhkur
1 tl Ingver (riivitud)
1 tl Sool
Cayenne'i pipar

Valmistamine
Lõika lõhefilee kuubikuteks. Sega kokku marinaad ja pane koos kalaga kilekotti, lase pool tundi külmas seista. Lõika porru rõngasteks ning keeda kergelt soolases vees 3 minutit. Vala vesi ära ja nõruta. Lüki kalatükid vaheldumisi porrulauguga varraste otsa. Grilli mõlemalt poolt mõned minutid, kuni kala on küps.