Linnuliha retseptid

Kanamaksakaste 

Toidutare, 24. aprill 2009, 07:17
Kanamaksakaste Jaan Heinmaa
Lihtne kaste argiõhtuks keedukartuli või riisi kõrvale. Kanamaks maksab poes vaid mõniteist krooni ja külmletis leidub seda peaaegu alati. Maitsesta kaste meelepäraste ürtidega.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g kanamaks (külmutatud, näit. Tallegg)
1 tk suurem sibul
2 küünt Küüslauk
2 sl Õli
1 sl või
4 dl Rõõsk koor 10%
1.5 dl Tomatipasta või -kaste
Fariinsuhkur
sool, pipar
värskeid või kuivatatud ürte (basiilik, salvei, majoraan või estragon)

Valmistamine
Pese (ülessulatatud) kanamaks jooksva vee all, patsuta köögipaberiga kuivaks. Tükelda ja pruunista see pannil õli ja või segus. Maitsesta soola-pipraga ning tõsta potti.
Edasi kuumuta pannil õli-võisegus tükeldatud sibulad ja küüslauguküüned, tõsta samuti potti. Lisa rõõsk koor, tomatipasta, suhkur ja meelepärased ürdid, kui kasutad neid kuivatatuna. Hauta väiksel tulel 10 minutit ehk kuni maks on pehme. Kui tarvitad värskeid ürte, lisa need hakitult kõige lõpus. Paku kastet koos keedetud kartuliga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee