Kartulivorm anšooviste ja kapparitegaFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
29. jaanuar 2009, 09:01

Kartulivorm anšooviste ja kapparitega

Kogus: ühele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
800 g Kartul (keedetud)
1 sl Sibul
1 sl Või
250 g Anšoovisefilee
2 sl Anšoovise säilitusleem
2 dl Vahukoor
2 dl Piim
2 sl Hakitud murulauk
50 g Kapparid
PEALE
2 sl Või
1 sl Riivsai
murulauk või petersell

Valmistamine
Lõika kartulid ja sibulad õhukesteks viiludeks. Kuumuta sibulat madalal kuumusel pidevalt segades võis, ära pruunista. Lõika anšoovisefileed väiksemateks tükkideks. Sega koor piima ja anšooviseleemega. Lao võitatud ahjuvormi kihiti kartuliviilud, sibul, murulauk, anšoovis ja kapparid. Alumise ja pealmise kihi võiksid moodustada kartulid. Vala peale koore-piimasegu. Pane peale võitükikesed ning puista üle riivsaiaga. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 35-40 minutit. Serveerimisel puista üle hakitud murulaugu või tilliga.