Kiudainerikkad toidud

Hõrk virsikukook 

Toidutare, 8. märts 2009 05:37
Hõrk virsikukookFoto: Jaan Heinmaa
Üks purk virsikukompotti võiks kodus külmkapis alati varuks olla, nii saad magusaisu tekkides kohe maitsva koogi küpsetada.

Koostisosad
PÕHI
100 g või
0.75 dl Suhkur
1 tk Muna
1 tl Küpsetuspulber
2.5 dl Jahu
veidi soola
KATE
2 dl Hapukoor
0.5 dl Suhkur
1 tk Muna
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 suur purk virsikukompott

Valmistamine
Vahusta toasoe või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetus pulbri-jahusegu. Määri ümmargune ahjuvorm võiga, kata vormipõhi ja ääred tainaga. Nõruta virsikud ning lõika viiludeks, lao need vormipõhja. Vahusta katte jaoks muna suhkruga, lisa vaniljesuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ning küpseta 200° juures pool tundi.