Spaghetti alla CarbonaraFoto: Nigella Feasts
Itaalia köök
28. märts 2011, 06:29

Spaghetti alla Carbonara

Kokasaate "Nigella retseptid" üks lemmikutest. Pasta, kus maitse eesotsas asuvad muna, peekon ja soovitavalt lambapiimast juust. Aga ka Parmesan on hea.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Ettevalmistusaeg: 10 minValmistamisaeg: 10 min

Koostisosad
500 g Spagetid
5 dl Pancettakuubikud (peekon)
2 tl Oliiviõli
60 ml Valge vein või vermut
4 tk Muna
50 g Riivitud Parmesan (või pecorino) v. muu kõva juust
60 ml Vahukoor
Must pipar
Muskaatpähkel (värskelt riivitud)

Valmistamine
Pane pasta tarvis suur pott veega keema.Prae teises suures potis, kuhu hiljem mahub kogu pasta, peekonikuubikud krõbedaks. Lisa valge vein või vermut ja lase sel paari minutiga keeda soolaseks veiniseks siirupiks. Võta pott tulelt.Sega kausis munad, Parmesan, koor ja pipar. Keeda spagetid al dente (tõsta tulelt umbes 2 minutit enne pakendil soovitatud valmistamisaja lõppu).Kui spagetid on valmis, tõsta enne kurnamist kõrvale umbes pool tassi keeduleent. Pane pott peekonikuubikutega tagasi tulele ja lisa kurnatud pasta ning sega korralikult siirupise peekoniga. Võta taas pott tulelt ja lisa kergelt segades muna ja juustu segu. Kui vaja, niisuta pastakeeduveega. Lisa veel veidi jahvatatud pipart ja riivitud muskaatpähklit. Serveeri.