Itaalia köök

Itaalia jõulusai panettone 

Toidutare, 22. detsember 2008, 09:16
Itaalia jõulusai panettoneFoto: Jaan Heinmaa

Koostisosad
0.5 portsu pärmitainas (vt. linki retseptis)
MAITSEAINED
0.5 tl Muskaatpähkel (jahvatatud)
0.5 tl Jahvatatud kardemon
1 dl Rosinad (väiksed, tumedad)
1.5 dl Sukaad või värvilised marmelaaditükid

Valmistamine
1. Valmista pool portsu pärmitaina põhitainast ilma rasvaine, suhkru ja tükiliste maitseaineteta, lase kahekordseks tekkida. Mikserda pehme rasvaine suhkruga kohevaks, sega juurde rosinad ja sukaad.
2. Sõtku saadud segu põhitaina hulka. Määri 24cm läbimõõduga küpsetusvorm pehme margariiniga ja riputa üle riivsaiaga. Kalla tainas vormi ja lase soojas kohas rätiku all 30 minutit kerkida. Pintselda pind munaga ja küpseta ahju alumisel siinil 175'C juures 30-35 minutit.
3.Jahuta vormist võetud sai restil, jahtunult sõelu üle tuhksuhkruga. Panettone säilib külmas kinnikaetult mitu päeva.