Kalatoitude retseptid

Lõhehautis 

Pille Enden, 13. jaanuar 2010, 10:59
Lõhehautis Jaan Heinmaa
See roog pakub meeldiva võimaluse saada omega-3 rasvhappeid. Toidu võid juba päev varem valmis teha ja siis soojendada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Ettevalmistusaeg 30 minutit + 20 minutit hautamiseks

Koostisosad
3 viilu Peekon
1 tk Suur sibul
1 vars Varsseller
2 tk Suured kartulid
2 tk Porgand
4 dl köögiviljapuljong
2 dl Piim
700 g Lõhefilee
0.5 dl Hakitud petersellilehed
hakitud till
Sool
Must pipar
Murulauk

Valmistamine
Tükelda peekon, prae paksupõhjalises potis krõbedaks ja tõsta kõrvale.Hauta peekonirasvas tükeldatud sibulat ja sellerit, kuni sibul on läbipaistev. Lisa kooritud ja kuubikuteks tükeldatud kartulid ja porgandid. Hauta aeg-ajalt segades nõrgal kuumusel 5 minutit. Lisa puljong ja lase keema. Alanda kuumust ja hauta umbes 10 minutit, kuni köögiviljad on enam-vähem pehmed. Lisa piim, 2 cm suurusteks kuubikuteks lõigatud lõhe, petersell, till ja pipar.Hauta madalal kuumusel 5–8 minutit, kuni lõhe on läbikuumenenud ning vedelik aurab, kuid ei kee. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri krõbeda peekoni ja hakitud murulauguga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee