Pohla-õunatšatni verikäki kõrvaleFoto: Daisy Lappard
Kiudainerikkad toidud
8. detsember 2008, 09:19

Pohla-õunatšatni verikäki kõrvale

Sarnast segu saab teha ka jõhvikaga, kuid maitse ja konsistents jääb siis teine. Ka astelpajumarjadega tasub tšatnit proovida.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
250 g Verikäkk (näit. Wõro Lepasuitsu-)
TŠATNI
1 sl Või
1 sl Suhkur
0.25 tk Tšillikaun
1 tk Sibul
1 tk Varsseller
1 tk Õun
200 g Pohlad

Valmistamine
1.   Puhasta ja haki sibulast, varssellerist ja õunast suuremad kuubikud. Peenesta tšilli.
2.   Kuumuta pannil või paksu põhjaga potis või ja lisa kõik komponendid.
3.   Sega ja prae kiirelt läbi.
4.   Serveeri koos verikäkiga.
 
SOOVITUS
* Kui tšatni jääb liiga kuivaks, võid vedelikuna lisada kas valget veini või siidrit.
* Maitse järgi võib lisada näiteks tüümiani või teisi ürte. Magusust saad reguleerida suhkruga, aga sobib lisada ka mett või vahtrasiirupit.