Camembert meegaFoto: Rene Riisalu
Kiudainerikkad toidud
29. detsember 2010, 13:26

Camembert meega

Erinevaid maitseid ühendav prantsuspärane hõrgutis.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 karpi (a 125g) Camembert' juust
100 g Kuivatatud puuviljasegu (viigimarjad, aprikoosid, datlid, rosinad)
1 dl pähklisegu (Kreeka ja India pähklid, mandlid)
4 spl vedel mesi

Valmistamine
1. Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Samal ajal jõuad pähklied kuumal ja kuival pannil kergelt röstida ja vajadusel ka puuviljad väiksemaks hakkida.
2. Lõika külmkapist võetud juustud lapiti pooleks, nii et saad kokku 4 tükki.
3. Tõsta juustukettad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja kuumuta 200-kraadises ahjus 2-3 minutit, kuni juustu lõikepind hakkab sulama.
4. Võta juustud ahjust välja ja libista siledapõhjalistele taldrikutele.
5. Jaga juustudele röstitud pähklid ja puuviljatükid ning nirista peale mesi. Serveeri kohe.