Nädala kook

Porgandikook valge šokolaadiga 

Eva Palu, 15. veebruar 2011 06:40
Porgandikook valge šokolaadiga
Porgandikook seisab mahlasena mitu päeva. Kui soovid tervislikumat versiooni, asenda pool nisujahust täisterajahuga ning osa valgest suhkrust asenda mee või roosuhkruga.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
85 g Rosinad
3 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Kaneel (jahvatatud)
1 tl Vürtsisegu (näiteks piparkoogi-maitseaine)
1 näpuotsatäis Sool
1.5 dl Kristallsuhkur
1.25 dl Õli
2 tk Muna
175 g Porgand (riivitud, värske)
50 g Metsapähkel
KAUNISTAMISEKS
200 g Valge šokolaad
50 g Metsapähkel

Valmistamine
1. Kalla rosinad keeva veega üle ja nõruta. 2. Sega kuivained (jahu, suhkur, küpsetuspulber, maitseained), lisa juurde õli ja munad. Sega. Lisa porgandid, hakitud pähklid, rosinad ja sega ühtlaseks massiks. 3. Tõsta segu võiga määritud keeksivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 50-60 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. 4. Jahuta ja lõika kook horisontaalselt pooleks. Sulata valge šokolaad kuumavee nõu kohal. Määri pool sellest koogi keskele kreemiks ning ülejäänud pool koogi katteks. Rösti pähklid kuival pannil, haki peeneks ja pudista kattele.