Mozzarella-täidisega tomatidFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. juuni 2011, 08:43

Mozzarella-täidisega tomatid

Küpseta tomatipoolikud ahjus küpseks ja tõsta kuumalt täidiseks vahele mozzarella-viilud koos värskete basiilikulehtedega. Kuumade tomatite vahel sulab juust kenasti ja kõik koos on nauditavaks suupisteks. Suvel saad neid tomatisuupisteid valmistada ka grillil.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk suured tomatid
4 küünt Küüslauk
sool, pipar
Oliiviõli
4 viilu Mozzarella
10 lehte Põld-võõrkapsas ehk rukola

Valmistamine
Vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga. Lõika tomatite põhjast ära õhuke viil, nii et tomatid püsti seisaksid. Lõika tomatid pooleks. Puista peale soola-pipart ja piserda ka väheke oliiviõli. Jaga peale õhukesed küüslauguviilud. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15–20 minutit.
Kata taldrikud salatilehtedega, tõsta kuumad tomatipoolikud taldrikutele, pane peale mozzarella-viil, siis basiilikulehti ja teine kuum tomatipoolik. Piserda peale veel oliiviõli ja jahvata veskist soola-pipart.