Kanakarri jogurtigaFoto: Jaan Heinmaa
Linnuliha retseptid
7. juuni 2011, 09:47

Kanakarri jogurtiga

Lihtne jogurtiga valmistatav karri, mis sisaldab ka kana. Jogurt annab roale veidi hapuka maitse. Kes seda ei armasta, võib karrit teha kookospiimaga, kuid siis tasuks hapet reguleerida laimimahlaga, sest kookospiim tasandab maitseid.

Kogus: neljale

Koostisosad
3 tk Kanafilee
2 tk sibul
2 küünt Küüslauk
3 cm Ingver
1 kaun Tšilli
1 tl Karri
1 tl Vürtsköömen (jahvatatud)
1 tl kurkum
1 tl jahvatatud koriandriseemned
1 tl Tšillipulber
0.5 tl Kaneel (jahvatatud)
6 lehte Loorber
5 cm Kaneelikoor
1 spl sool
1 spl suhkur
Poole laimi mahl
1 dl vesi
400 g Maitsestamata jogurt
1 sl Maisitärklis
3 spl õli praadimiseks
SERVEERIMISEKS
värske koriander

Valmistamine
Lõika kanafilee kuubikuteks. Haki sibul, küüslauk, ingver ja tšilli peeneks. Prae maitseköögiviljadõlis klaasjaks, lisa vürtsid, kaneelikoor ja loorber ning prae veel kord kergeltläbi. Lisa kanatükid ja pruunista need segades. Lisa vesi ja ülejäänud maitseained, hautaküpseks. Lõpus lisa jogurtiga segatud maisitärklis ning lase uuesti keema tõusta. Serveerikohe riisiga. Peale haki värskeid koriandrilehti.