Kalatoitude retseptid

Suitsukalakotletid 

Raili Mikk, 13. mai 2010 07:46
SuitsukalakotletidFoto: Jaan Heinmaa
Veel üks hea võimalus leida kasutus keedukartuli ülejäägile. Kellele tundub sibula praadimine liiga aeganõudev tegevus, võib selle lihtsalt hakituna tainale lisada. Aega hoiab kokku ka poest ostetud puhastatud ja tükeldatud kala.

Kogus: kuuele

Koostisosad
500 g suitsukalafilee
3 tk keedukartulid
1 tk sibul
3 tk muna
4 sl piim
2 viilu Sepik
kimp tilli
sool, must pipar

Valmistamine
Riivi kartulid. Lõika sepikuviilud tükkideks ja pane piima sisse likku. Puhasta kala ja haki hästi peeneks. Prae hakitud sibul võis kuldseks. Klopi munad lahti ja sega kõik komponendid omavahel kokku. Kõige lõpuks lisa hakitud till. Maitsesta soola ja musta pipraga.Prae mõõdukal kuumusel mõlemalt poolt kuldpruuniks. Lisandiks sobib suurepäraselt hautatud aedvili või mõni külm hapukoorekaste.