Forelli-tomatisuppFoto: Jaan Heinmaa
Kalatoitude retseptid
29. oktoober 2009, 09:37

Forelli-tomatisupp

Huvitav kombinatsioon tomatist ja forellist, mille tulemuseks on imehea vürtsikas külma aja supp.

Kogus: neljale

Koostisosad
2 sl õli
1 tk sibul
2 küünt Küüslauk
400 g Purustatud tomatid
1 l Kalapuljong
4 tk Kartul
2 tk Porgand
1 tl Tüümian
1 tl Suhkur
2 sl värskeid hakitud ürte (basiilik, pune jmt)
1 sl roheline pesto
400 g forellifilee

Valmistamine
Haki sibul ja küüslauguküüned. Lõika kartulid ja porgandid kuubikuteks. Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta mõni minut. Lisa tomatid, vala juurde puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa ka kartulid, porgandid ja tüümian. Maitsesta suhkru ja pestoga. Keeda, kuni kartulid on pehmed. Lõika forellifilee kuubikuteks ja lisa supile. Keeda veel 5 minutit.Lisa hakitud ürdid. Serveeri sepiku või itaaliapärase leivaga. 1 portsjon ~360 kcal