Küpsetatud kala TeriyakigaFoto: Jaan Heinmaa
Jaapani köök
20. mai 2010, 07:53

Hautatud kala Teriyakiga

Teriyaki kaste on Jaapanis sojakastmete kõrval üheks põhiliseks komponendiks toitude maitsestamisel. Teriyakiga saab marineerida nii liha, kala kui köögivilja. Oma pisut magusa ja pikantse maitsega on see ka ideaalne kaaslane rasvasele kalale: forellile või lõhele.

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g lõhe- või forellifilee
1 dl Teriyaki kaste
1 sl Sake
3 sl õli
1 tk suur porrulauk
1 tk Šalottsibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli
1 sl Sojakaste

Valmistamine
Eemalda kalalt nahk ning lõika kala suupärasteks tükkideks. Sega Teriyaki kaste ja sake, vala kalatükkidele. Sega läbi ja lase maitsestuda vähemalt pool tundi. Viiluta porru, sibul, küüslauguküüned ja seemnetest puhastatud tšilli. Prae maitseköögiviljad õlis klaasjaks ning lisa siis kalatükid. Hauta veidi, kuni kala on valmis. Vajadusel lisa sojakastet soolasuse reguleerimiseks. Serveeri kohe nuudlite või riisiga.