Jaapani köök

Hautatud kala Teriyakiga 

Toidutare, 20. mai 2010, 07:53
Küpsetatud kala TeriyakigaFoto: Jaan Heinmaa
Teriyaki kaste on Jaapanis sojakastmete kõrval üheks põhiliseks komponendiks toitude maitsestamisel. Teriyakiga saab marineerida nii liha, kala kui köögivilja. Oma pisut magusa ja pikantse maitsega on see ka ideaalne kaaslane rasvasele kalale: forellile või lõhele.

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g lõhe- või forellifilee
1 dl Teriyaki kaste
1 sl Sake
3 sl õli
1 tk suur porrulauk
1 tk Šalottsibul
2 küünt Küüslauk
1 tk Tšilli
1 sl Sojakaste

Valmistamine
Eemalda kalalt nahk ning lõika kala suupärasteks tükkideks. Sega Teriyaki kaste ja sake, vala kalatükkidele. Sega läbi ja lase maitsestuda vähemalt pool tundi. Viiluta porru, sibul, küüslauguküüned ja seemnetest puhastatud tšilli. Prae maitseköögiviljad õlis klaasjaks ning lisa siis kalatükid. Hauta veidi, kuni kala on valmis. Vajadusel lisa sojakastet soolasuse reguleerimiseks. Serveeri kohe nuudlite või riisiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee