Küpsetatud juust vaarikakeedisegaFoto: Jaan Heinmaa
Taimetoidu retseptid
17. detsember 2010, 14:12

Küpsetatud juust vaarikakeedisega

Äärmiselt populaarne pidulik järelroog.

Kogus: kahele

Koostisosad
250 g Camembert või Brie juust
1 tk muna
1 dl Riivsai
praadimiseks võid
LISAND
vaarikakeedis

Valmistamine
Klopi muna desserttaldrikus kergelt kahvliga lahti. Puista teisele taldrikule riivsai. Lõika juust sektoriteks. Kasta juustusektorid kahvliga esmalt munasse, seejärel aga riivsaiasse. Prae kuumas võis mõlemalt poolt pruuniks ja tõsta köögipaberile, et liigne rasv välja nõrguks. Serveeri kohe järelroaks koos külma vaarikakeedisega (vt retsept). Keedis olgu külm ja valmistatud vähemalt eelmisel päeval.
KEEDIS:
Seda hoidist võib teha külmutatud marjadest aastaringselt ja korraga väikestes kogustes.
1 kg külmutatud vaarikaid
500g moosisuhkrut
3sl vett
Pane marjad keedunõusse ja lisa vesi. Kuumuta madalal kuumusel kaane all, kuni anumasse on tekkinud ohtrasti veeauru. Suurenda pliidikuumust ning lisa väikeste portsjonite kaupa ja pidevalt segades moosisuhkur. Kui moos tõuseb keema, vähenda kuumust ja lase paar minutit vaikselt keeda. Tõsta pliidilt ja lase, mõned korrad segades, 30 minutit seista. Tõsta moos steriliseeritud purkidesse ja sule need õhukindlalt. Säilita külmkapis.