Kodune lihasültFoto: Jaan Heinmaa
Eesti köök
8. november 2010, 10:16

Veera kodune lihasült

Ühest laarist saab 7–8 kopsakat süldikausitäit, millest jätkub suurele külaliste seltskonnale või enda perele mitmeks päevaks.

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
1 tk suur seakoot
2 tk seajalg
400 g Veiseliha
1 tk koorimata sibul
2 tk porgand
10 tera pipar
8 tera Vürts
3 lehte Loorber
sool

Valmistamine
1. Panna liha külma veega keema, nii et vesi katab parasjagu liha. Riisuda vaht kohe selle tekkides, et leem jääks selge. Lisada porgandid ja koorega sibul. Keeta väiksel tulel, kuni liha tuleb kontide küljest lahti (2–3 tundi). Lõpupoole lisada sool ja vürtsid.
2. Süldileem peab jääma pigem soolane, sest kallerdudes tõmbab maitse tagasi. Võtta liha leemest välja ja tükeldada peeneks, segada kokku vahepeal kurnatud keeduleemega. Kuumutada taas keemiseni ja tõsta siis külma veega uhutud kaussidesse tarduma.