Prantsuse köök
25. oktoober 2010, 19:05

Sibulasupp Prantsuse moodi

Kogus: kuuele

Koostisosad
700 g sibul
2 spl oliiviõli
50 g või
2 küünt Küüslauk
1 tl pruun suhkur
1.5 l puljong
3 dl kuiv valge vein
2 spl soovi korral konjakit
sool, must pipar
KRUTOONID
Fazeri porgandiröstikuklid
1 spl oliiviõli
2 küünt Küüslauk
100 g tugevamaitseline riivitud juust

Valmistamine
Kõigepealt valmista krutoonid: purusta küüslauguküüned ja sega õliga, lõika iga kuklipoolik kuueks sektoriks ja sega hoolikalt küüslauguõliga läbi. Jälgi, et kõik sektorid oleksid õlised. Rösti ahjus 180° juures 20 minutit.Supi valmistamiseks sulata tugeval kuumusel kastrulis või ja õli. Lisa kuuma võisegusse sibularõngad, purustatud küüslauk ja suhkur. Kuumuta umbes 6 minutit, kuni sibulad hakkavad pruunistuma. Nüüd alanda kuumus kõige madalamale astmele ja hauta sibulasegu 30 minutit. Sellise hautamise tulemuseks on poti põhjas rikkalik kleepuv karamelline kiht, mis annabki supile õige maitse. Nüüd vala potti puljong ja valge vein ning maitsesta soola ja pipraga. Sega puulusikaga hoolega põhjast liigutades, et karamelline kiht seguneks poti põhjas vedelikuga, mitte ei hakkaks kõrbema. Lase vedelikul keema tõusta ja jäta supp kõige madalamal kuumusel umbes 45 minutiks hauduma.Kui soovid, võid kuni siiani selle imemaitsva supi juba varem valmis keeta. Enne serveerimist kuumuta supp veel kord keema, tõsta tulelt ja maitsesta konjakiga. Tõsta soojendatud kaussidesse, vala peale krõbedad kuklikrutoonid, raputa peale riivjuustu ja serveeri kohe!