Seenetäidisega pikad saiadFoto: Jaan Heinmaa
Toidukordade retseptid
4. oktoober 2010, 13:13

Seenetäidisega pikad saiad

Seenetäidisega saiad maitsevad kõige paremini ahjusoojalt. Sobivad nii kuuma aurava puljongi kui ka veini, tee või kohvi kõrvale. Täidisesse võid lisada veel ribadeks lõigatud päikesekuivatatud tomateid.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
25 g värske pärm
2.5 dl vesi
1 tl sool
1 spl Siirup
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl Oliiviõli
TÄIDIS
300 g värskeid seeni
2 spl või
1 tl pune või tüümian
2 tk Rohelise sibula vars
1 karp (180g) seenemaitseline Creme Bonjour
3 dl Riivjuust
sool, pipar

Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja siirup. Pane juurde osa jahust ning sega läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida räti all 40 minutit. Samal ajal valmista täidis.Selleks tükelda seened ja pruunista pannil võis koos pune või tüümianiga. Lisa hakitud sibul, prae veel veidi ning maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda. Jaga kerkinud tainas pooleks ja rulli kaheks 20 x 35 cm suuruseks plaadiks. Määri neile toorjuustu, laota peale täidis ja puista üle riivjuustuga. Keera kaetud plaadid rulli ning vajuta otsad kokku.Tee pinnale terava noaga diagonaalsed lõiked. Lase rätikuga kaetult soojas kohas veel 15 minutit kerkida ning küpseta 200° juures 15–20 minutit. Kogustest valmib 2 saia.