Seenetäidisega pikad saiad
Kogus: ühele
Koostisosad
TAINAS
25 g värske pärm
2.5 dl vesi
1 tl sool
1 spl Siirup
7 -7,5 dl nisujahu
3 spl Oliiviõli
TÄIDIS
300 g värskeid seeni
2 spl või
1 tl pune või tüümian
2 tk Rohelise sibula vars
1 karp (180g) seenemaitseline Creme Bonjour
3 dl Riivjuust
sool, pipar
Valmistamine
Lahusta pärm käesoojas vees, lisa sool ja siirup. Pane juurde osa jahust ning sega läbi. Lisa õli ja ülejäänud jahu ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida räti all 40 minutit. Samal ajal valmista täidis.Selleks tükelda seened ja pruunista pannil võis koos pune või tüümianiga. Lisa hakitud sibul, prae veel veidi ning maitsesta soola-pipraga. Lase jahtuda. Jaga kerkinud tainas pooleks ja rulli kaheks 20 x 35 cm suuruseks plaadiks. Määri neile toorjuustu, laota peale täidis ja puista üle riivjuustuga. Keera kaetud plaadid rulli ning vajuta otsad kokku.Tee pinnale terava noaga diagonaalsed lõiked. Lase rätikuga kaetult soojas kohas veel 15 minutit kerkida ning küpseta 200° juures 15–20 minutit. Kogustest valmib 2 saia.
Kommentaarid (0)