Kedgeree ehk kala-riisiroog
Kogus: ühele
Koostisosad
400 g kuumsuitsutatud valge kala filee (näit. tursk)
2 kotikest Pruun riis (eeltöödeldud)
4 tk Muna
1 sl Karri
2 sl Õli
0.5 tl Sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 sl Sidrunimahl
1 peotäis Petersellilehed
2 dl Maitsestamata jogurt
Valmistamine
Keeda mune 8 minutit, jahuta külmas vees. Keeda riis pakendi õpetuse järgi, lase leigeks jahtuda.Kuumuta karrit väiksel pannil õlis keskmisel kuumusel pidevalt segades 1 minut, et tuua esile maitsesegu värvus ning maitse- ja lõhnaomadused.Lase jahtuda. Peenesta petersellilehed, lõika või pudenda kala tükkideks; sega mõlemad riisi hulka. Lisa kõik maitseained jogurtile, kalla kaste riisisegu peale ja tõsta segamini.Kaunista munasektoritega.
Kommentaarid (0)