India köök

Kedgeree ehk kala-riisiroog 

Maire Suitsu, 8. mai 2009, 08:01
Kedgeree ehk kala-riisiroogFoto: Jaan Heinmaa
See roog oli Briti ülemvõimu ajal Indias üks inglaste lemmikuid. Roa retsepti tõid teenistusest naasnud sõjaväelased endaga Inglismaale, kust see levis peagi ka mujale.

Kogus: ühele

Koostisosad
400 g kuumsuitsutatud valge kala filee (näit. tursk)
2 kotikest Pruun riis (eeltöödeldud)
4 tk Muna
1 sl Karri
2 sl Õli
0.5 tl Sool
1 tl Paprika (jahvatatud)
Must pipar
Muskaatpähkel (jahvatatud)
1 sl Sidrunimahl
1 peotäis Petersellilehed
2 dl Maitsestamata jogurt

Valmistamine
Keeda mune 8 minutit, jahuta külmas vees. Keeda riis pakendi õpetuse järgi, lase leigeks jahtuda.Kuumuta karrit väiksel pannil õlis keskmisel kuumusel pidevalt segades 1 minut, et tuua esile maitsesegu värvus ning maitse- ja lõhnaomadused.Lase jahtuda. Peenesta petersellilehed, lõika või pudenda kala tükkideks; sega mõlemad riisi hulka. Lisa kõik maitseained jogurtile, kalla kaste riisisegu peale ja tõsta segamini.Kaunista munasektoritega.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee